Sønderborg kommune sender bæredygtige busser på gaden

Sønderborg Kommune har sendt 44 gasbusser på gaden
Foto: Kim Toft Jørgensen
44 busser kører på certificeret C02-neutral biogas og gør trafikken grønnere.
Nyhed
- Matilde Fenger Flindt - maf@dgc.dk - GASenergi

Den grønne transport i Danmark har taget endnu et skridt fremad. Sønderborg kommune har med et ambitiøst projekt omlagt den kollektive trafik i kommunen og givet den et meget grønt islæt. Sidst i juni sendte kommunen nemlig 44 spritnye gasbusser på gaden, som kører på certificeret CO2-neutral bionaturgas.

Gødning fra husdyr og og organisk affald
Biogassen består reelt af gæret husdyrgødning og organisk affald fra industri og husholdninger. Den nye satsning i Sønderborg betyder, at atmosfæren slipper for 2.700 tons CO2 om året til gavn for klimaet. Det skriver Dansk Gas Distribution (DGD) på sin hjemmeside.

Gasbuser i en række danske kommuner
I april var det Københavns kommune, der indsatte biogasbusser på den travleste buslinje i Norden, 5C. I forvejen har bl.a. Fredericia, Skive og Silkeborg kommuner gasbusser i den kollektive trafik.

Naturgas er i det hele taget inde i en rivende, grøn udvikling disse år, og andelen af biogas i gasnettet øges støt – år efter år. DGD forventer, at 16 pct. af den gas, som transporteres i DGD’s net i 2018, kommer fra biogas. Allerede nu kan forbrugerne købe 100 pct. bionaturgas via certifikater, der dokumenterer, at gassen kommer fra biogas.

Det er Dansk Gas Distribution, der transporterer bionaturgassen frem til de to nye gasfyldestationer i Sønderborg og Nordborg, hvor den fyldes på busserne.