Og Gasprisen går til ...

Frank Rosager, direktør Foreningen Biogasbranchen modtog årets gaspris 2019.
En overrasket Frank Rosager fik overrakt årets gaspris under middagen på Gastekniske Dage.
Året Gaspris 2019 er uddelt til en biogaspersonlighed.

Det blev Frank Rosager, direktør for Foreningen Biogasbranchen, der løb med Gasprisen 2019.

Prisen blev uddelt onsdag aften på Gastekniske Dage 2019. Og det var en tydeligt glad Frank Rosager, der tog imod prisen, der blev overrakt af næstformand, Pernille Høgstrøm Resen.

Stor indsats med at udbrede grønne gasser

Bestyrelsen skriver i sin indstilling af Frank Rosager, at han i en årrække har arbejdet for udbredelsen af grønne gasser, og dermed understøttelse af hele gassystemet. Først som ansat i direktionen hos Xergi, senere som udviklingschef hos HMN GasNet, og nu som direktør i Foreningen Biogasbranchen.

I indstillingen står der videre: Frank gør en utrættelig indsats for at sikre gode vilkår for branchen og er samtidig meget opmærksom på at inddrage alle dele af værdikæden i sine overvejelser.

Frank har via sin faglige baggrund og langvarige tilknytning til gasbranchen oparbejdet en hel særlig viden, som bevirker, at han er anerkendt, hvor han kommer frem. Det kommer branchen til stor gavn.

Senest har Frank (sammen med Bruno Sander Nielsen, faglig direktør i Foreningen Biogasbranchen) sikret bedst mulige vilkår for biogasbranchen og tilslutningen til naturgasnettet i en situation

hvor der (pludselig) opstod stor usikkerhed om branchens vilkår og derfor politisk ønske om akut stop for udbygningen af bionaturgas tilslutningerne.

Med prisen følger 15.000 kroner.  Den uddeles en gang årligt til en eller flere personer, der har ydet en bemærkelsesværdig indsats for den gastekniske udvikling i Danmark.