Gasnettet forberedes til brint

Gasnettet forberedes til brint
Både Evida og Energinet er engageret i undersøgelser om, hvordan gasnettet kan transportere brint.
Nyhed
- Redaktion - dgf@dgc.dk

En stor interesse for brint i hele Europa betyder, at der også er stor interesse for at bruge det europæiske gasnet som transportsystem for brint. Og interessen er ikke mindre i Danmark, som både har et meget veludbygget gassystem, og hvor der satses på en stor brintproduktion i fremtiden.

 

Evida og Energinet, som er hhv. det danske gasdistributions- og -transmissionsselskab, er derfor begge engageret i undersøgelser om, hvorledes gasnettet kan transportere brint – både via de eksisterende gasnet, og om der skal suppleres med nye brintnet.

 

Evida deltager i det europæiske samarbejde Ready4H2, hvor 90 distributionsselskaber undersøger, hvorledes det europæiske gasdistributionssystem kan bidrage til brintdistribution. Evida foretager også egne tekniske og markedsmæssige undersøgelser om distribution af brint i Danmark.

 

Energinet har netop annonceret deltagelsen i tredje runde af European Hydrogen Backbone, som har deltagelse af 29 europæiske gas TSO'er. Energinet har også gennemført studier af konkrete brintrørledningsprojekter, herunder et teknisk forstudie af en brintledning fra Esbjerg eller Holstebro til Hamborg.

 

Læs mere om brint og gassystemet: Energinet og Evida.