Finland giver grønt lys til Nordstream 2

Finland giver grønt lys til Nordstream 2
Foto_ Nordstream AG
Som de første i Skandinavien, har finnerne sagt ja til Nord Stream 2.
Nyhed
- Redaktion - redaktion@gasenergi.dk - GASenergi


Som de første i Skandinavien, har den finske regering givet selskabet bag Nordstream 2 projektet samtykke til at føre to planlagte gasledninger mellem Tyskland og Rusland igennem finsk territorialfarvand. Det oplyser regeringen i en pressemeddelelse. Den finske accept er dog først fuldt ud gældende, når den regionale forvaltning i det sydlige Finland (RFV) også har give tilladelse. Den accept er imidlertid blot betinget af projektets miljøpåvirkning i forbindelse med den finske vandlov og ventes af Nord Stream 2 selv at indløbe inden for få uger.

"Vi er meget glade over at have opnået denne tilladelse efter en omfattende og gennemgående tilladelsesproces. Det markerer endnu en vigtig milepæl for Nord Stream 2-projektet," siger selskabets chef for tilladelser i Finland, Tore Granskog i meddelelsen.

Tyskerne taler varmt for for Nordstream 2

Det Gazprom-kontrollerede selskab fik i slutningen af januar den første tilladelse i Tyskland. Tyskerne har gennem hele processen været den stærkeste fortaler for gasrørledningen, som især de østeuropæiske lande er modstander af. Midt imellem står bl.a. Sverige og Danmark, der også skal give tilladelse til rørføring, og som ønsker, at EU-Kommissionen tildeles en større rolle i beslutningen. I Danmark er der vedtaget en lov, der gør det muligt at sige nej til, at rørledningen føres i dansk territorialfarvand af sikkerhedspolitiske hensyn.