Det officielle startskud for "Testcenter for brintteknologi" har lydt

Det officielle startskud for "Testcenter for brintteknologi" har lydt
Tilstede ved kickoff-mødet: fra venstre Nicole Ciacotich, Søren Gothil Hansen og Trine Nybo Lomholt fra FORCE Technology; Helle G. Nygaard, Asger Myken, Thea Larsen og Michael Larsen fra DGC. Mads Lyngby Petersen fra EUDP er med på Teams. Foto: DGC
Indkøb af udstyr er igang og de første brintanalyser forventes at kunne udføres i år.
Nyhed
- Matilde Fenger Flindt - maf@dgc.dk - GASenergi

DGC, FORCE Technology og EUDP har i starten af september holdt kickoff-møde for 'Testcenter for brintteknologi'. 

Centeret er det første af sin slags herhjemme, og det bliver en afgørende hjælp for energisektoren med den grønne omstilling til brint og Power-to-X. Testcenteret giver mulighed for at teste og analysere produktion, transport og forbrug af brint og rådgive virksomheder i forhold til test af brintteknologi.

Efter mødet kunne DGC’s laboratoriechef Helle Gottschalk Nygaard fortælle, at både de formelle aftaler og planen for den fysiske etablering af centret er på plads. Faktisk er arbejdet allerede begyndt, for DGC har bestilt den første del af det nye måleudstyr, som Greenlabs DK-bevillingen giver mulighed for og forventer at kunne tilbyde nye brintanalyser med høj nøjagtighed inden årsskiftet.

DGC oplever allerede en stor interesse for brintområdet, både i form af forespørgsler til laboratoriet og i forbindelse med deltagelse i europæiske projekter. 

"Testcenter for brinteknolog"  modtog i juni tilsagn og støtte fra Green Labs DK-programmet.