Dansk firma har fået til opgave at sætte det nye Tyrafelts otte platforme i drift.

I et konsortium med internationale Actemium Oil & Gas Commissioning skal Semco Maritime stå for at idriftsætte de otte nye platforme, der skal udgøre det nye Tyrafelt i Nordsøen,
Visualisering: Semco Maritime Oil & Gas
Det Esbjerg-baserede Semco Maritime Oil & Gas skal får Tyras nye platforme igang.
Nyhed
- Redaktion - redaktion@gasenergi.dk - GASenergi

Semco Maritime Oil & Gas i Esbjerg har netop indgået en af de største kontrakter i selskabets historie.

I et konsortium med internationale Actemium Oil & Gas Commissioning skal Semco Maritime stå for at idriftsætte de otte nye platforme, der skal udgøre det nye Tyrafelt i Nordsøen, hvor feltet skal hente naturgas op fra undergrunden.

Det betyder, at Semco Maritime skal hyre 200-300 nye medarbejdere, der på skift kan blive sejlet ud og idriftsætte de otte nye Tyra-platforme, der skal sættes op i Nordsøen, efter den danske offshore-virksomhed har vundet gigantkontrakten i et konsortium med Actemium.
Arbejdet skal foregå i de næste par år.

 

Fakta 

Genopbygningen af det 35 år gamle Tyra-felt anslås at koste 21 mia. 

For at  kunne fortsætte produktionen på samme niveau over de kommende 25 år, har det været nødvendigt at lave den største projektinvestering i Nordsøen nogensinde for at få det genopbygget. Det blev aftalt som led i Nordsøaftalen fra 2017
Siden 21. september 2019 har feltet været lukket ned, mens de gamle anlæg fjernes.

Da det franske selskab Total opkøbte Maersk Oil i 2018, overtog Total samtidig ejerskabet af eneretsbevillingen og dermed også ansvaret for genopbygningen af Tyra-feltet.
Det norske olieselskab Noreco og statens olieselskab Nordsøfonden er via Dansk Undergrunds Consortium (DUC) partnere på projektet. Nordsøfonden ejer 20 pct. af projektet.

Opstarten af det nye Tyra er blevet forsinket fra 1. juli 2022 til 1. juni. 2023 på grund af corona-pandemien.


Kilder: Total, Nordsøfonden, Noreco og Nordsøaftalen fra 2017