Med gassen på museum

GasMuseet er blevet 20 år.
Hanne Thomsen i én af museets flotte udstillinnger. Her ved et gammelt gasdrevet køleskab
For 20 år siden slog GASmuseet i Hobro for første gang dørene op. I alle årene med Hanne Thomsen i spidsen.
webartikel
- Matilde Fenger Flindt - maf@dgc.dk - GASenergi

For 20 år siden slog GASmuseet i Hobro for første gang dørene op. Forud var gået et mangeårigt arbejde med at træffe beslutningen om at lave et museum, at finde en beliggenhed, en bygning og ikke mindst midler til at realisere visionen om et gasmuseum. Siden har tusindvis af mennesker lagt vejen forbi Gasmuseet.

 

Mere end et museum

”Hej, har I åbent?” Spørgsmålet kommer fra en ældre herre, der har fundet vej ind på GASmuseet på denne solskinsklare, men kolde, dag i januar på et ellers lukket museum. ”Ja, ja, du kan bare gå ind,” lyder det fra museumsleder Hanne Thomsen.

”Han har været her før,” forklarer hun. ”Jeg tror, han gerne lige ville op og se på vores mødefaciliteter.”

For GASmuseet er mere end museum og videncenter. På GASmuseet, med en placering på den yderste del af havnen i Hobro og ned til den smukke Mariagerfjord, er der også mulighed for at leje lokaler til møder, konferencer og private fester. De forskellige lokaler ligger alle højt i bygningen, og de store vinduer giver deltagerne rig mulighed for at nyde den storslåede udsigt over vandet, naturen og husene på den fine skråning overfor, hvis vinduer i dag blinker i strålerne fra den danske vinters sjældne sol. 

 

Fra Grønland til gas

I august 2018 var det præcis 20 år siden, at GASmuseet slog dørene op de første besøgende. Det var også 20 år siden, at Hanne Thomsen satte sig i lederstolen. Endnu længere tilbage i tiden, da de første indledende snakke om at etablere et museum for gas fandt sted, var Hanne Thomsen ikke blevet en del af branchen. På det tidspunkt slog hun stadig sine folder i Grønland, hvor hun med en baggrund som cand.mag. i historie og etnologi arbejdede som adjunkt på Grønlands Universitet og som museumsinspektør på Grønlands Nationalmuseum i Nuuk.

Læs hele artiklen om Hanne Thomsen og Gasmuseet