TV-programmet Deadline stiller skarpt på klima og vedvarende energi

TV-programmet Deadline stiller skarpt på klima og vedvarende energi
Foto:DR
Haldor Topsøe opgraderer biogas i et EUDP-støttet demonstrationsprojekt.
Nyhed
- Matilde Fenger Flindt - maf@dgc.dk - GASenergi

Med afsæt i den politiske brede enighed om, at der skal en ny klimaindsats til, så Danmarks udledning af CO2 kan blive bragt ned stiller TV-programmet Deadline skarpt på netop klimaet og muligheden for at Danmark kan blive selvforsynende med vedvarende energi.

I et indslag i Deadline fortæller Martin Skov Skjøth-Rasmussen der er vicepræsident for afdelingen Forskning & Udvikling i Haldor Topsøe, helt overordnet om hvordan vi i Danmark skal blive bedre til at lagre energi for netop at kunne blive selvforsynende med den vedvarende energi.

 

Stort potentiale i bogas

Haldor Topsøe kører på  Forsøgscenter Foulum under Aarhus Univeristet  et demonstrationsprojekt, hvor der bliver opgraderet biogas. Projektet  er støttet af  Det Energiteknologiske Udviklings- og Demonstrationsprogram (EUDP).

Ifølge Martin Skov Skjøth-Rasmussen kan man, hvis man laver fuld og optimal udnyttelse af biogassen i Danmark, få dækket 20 % af vores energiforsyning. Det  betyder, at CO2-aftrykket kan reduceres med omkring 1 ton pr. dansker pr. år.

Se hele indslaget