Repræsentantskab godkender salg af Danmarks største naturgasselskab

Repræsentantskab har nu godkendt salget af HMN Naturgas A/S
Salget af HMN Naturgas A/S til Eniig og SEAS-NVE er godkendt.
- Matilde Fenger Flindt - maf@dgc.dk - GASenergi

Repræsentantskabet for HMN Naturgas I/S  har nu godkendt salget af datterselskabet HMN Naturgas A/S til et konsortium bestående af energikoncernerne Eniig a.m.b.a. og SEAS-NVE a.m.b.a. Det skete fredag den 8. september.

”Jeg er meget tilfreds med, at repræsentantskabet har bakket op om bestyrelsens indstilling om at sælge HMN Naturgas A/S. Vi har i de to forbrugerejede energikoncerner fundet de helt rette købere,” sige Ole Bjørstorp, formand for HMN Naturgas I/S.

HMN Naturgas A/S sælger gas til ca. 230.000 forbrugere over hele landet og er dermed landets største gasleverandør. Selskabet ejes i dag af 57 kommuner i hovedstadsområdet, Midt- og Nordjylland.

Salget af HMN Naturgas A/S gennemføres med forbehold for konkurrencemyndighedernes godkendelse.

Styrket markedsposition

I juli lød meldingen, at købet sker ud fra et ønske om en styrket markedsposition, større volumen og forretningsmæssige muligheder. Samtidig vil de to selskaber lukrere på sin erfaring og udnytte de synergier, der vil være med deres eksisterende forretningsområder. "Købet af HMN Naturgas er en markant forretningsmæssig styrkelse af vores energidivision, hvor naturgas kommer til at spille en større rolle i at komplementere forretningen i samspillet med elsalg og energirådgivning. Samtidig tror vi på, at naturgassen i en lang årrække vil blive brugt som et naturligt alternativ i forbindelse med konverteringen til vedvarende energi. Vi betragter vores kunder som energikunder og ønsker at være i stand til at give dem den bedst mulige rådgivning på tværs af energiarterne," udtalte Mads Brøgger,direktør i Eniig Energi, i en pressemeddelelse.

Kundeporteføljen, der følger med købet af HMN Naturgas bliver delt mellem SEAS-NVE og Eniig og efterfølgende inddraget i de to selskabers eksisterende gasforretninger.