Planer om biogasbil i Le Mans

Planer om biogasbil i Le Mans
Hybridbilen "1789"/Foto: Vision Automobiles Paris
Det sagnomspundne 24-timers motorløb, Le Mans, får måske en grøn bil med i 2023.
Nyhed
- Matilde Fenger Flindt - maf@dgc.dk - GASenergi

En fransk bilproducent har meldt sig på banen med planer om stille op til start i det legendariske 24-timers motorløb Le Mans i 2023 med en hybridbil (hypercar-klassen), der kører på biogas.

Racerbilstypen, der lyder navnet "1789", er opfundet af Vision Automobiles Paris, men inkluderer input fra en bred vifte af partnere rundt om i Frankrig, blandt andre den tidligere Le Mans-deltager, Welter Racing, der har bidraget med både research og teknologi.

Ifølge medstifter af projektet Thomas Castex er sigtet med bilen både at demonstrere teknologien for biobrændstof og fransk ingeniørarbejdes formåen.

Plads til innovative biler i motorløbet

Firmaet satser på at være klar ved startlinjen ved Le Mans i 2023 under det såkaldte "Garage 56 program", der giver mulighed for, at innovative biler uden de sædvanlige tekniske specifikationer kan deltage i motorløbet.

Det er LPG (flydende biogas), der bliver brændstoffet i 1789-konkurrencemodellen, mens der også er planer om at producere en gadebil, som kører på et gasformigt mix.

Bilen til Le Mans bliver sandsynligvis udstyret med twin-turbo V6- eller V8-motor, der er koblet med en elmotor, som samlet giver bilen 1000 HK.

Welter Racin er ansvarlig for at få integreret biogasbrændstofteknologien, mens Faster Racin skal bygge prototypen på chassiset, og endvidere er dækproducenten Michelin kommet med ombord som partner.