Nord Stream 2 opgiver gasrørsledninger i Danmark

Nord Stream 2 opgiver gasrørsledninger i Danmark
Foto: Nord Stream AG
Nordstream 2 trækker sin ansøgning om gasledninger på dansk søterritorium tilbage.
Nyhed
- Redaktion - redaktion@gasenergi.dk - GASenergi

Nord Stream 2 AG har meddelt, at de trækker den første ansøgning fra 2017 tilbage, hvor selskabet ansøgte om tilladelse til at etablere Nord Stream 2 gasrørledningerne på dansk søterritorium og på kontinentalsoklen sydøst for Bornholm. Det skriver Energistyrelsen en pressemeddelelse.

Nord Stream 2 AG selskabet har på et møde i dag i Energistyrelsen meddelt, at de trækker den første ansøgning fra 3. april 2017 tilbage, hvor selskabet ansøgte om tilladelse til anlæg af transitrørledninger på søterritoriet og på kontinentalsoklen sydøst for Bornholm.

Energistyrelsen tager beslutningen til efterretning. Styrelsen fortsætter med at behandle Nord Stream 2 AG’s ansøgning fra 10. august 2018 om en ruteføring på kontinentalsoklen nordvest for Bornholm og den seneste ansøgning fra 15. april 2019, der indeholder yderligere to forslag til ruteføring på kontinentalsoklen sydøst for Bornholm.

Det betyder, at gasrørledningerne fra Rusland slet ikke kommer til at gå igennem dansk territorium.

Der er tale om en ansøgning fra april 2017 om at føre en 1.224 kilometer lang gasledning gennem dansk søterritorie syd om Bornholm.

 

Afslutning på to år lang procedure

Selskabet har stadig to andre ansøgninger, som bliver behandlet af Energistyrelsen. Disse går imidlertid andre veje rundt om Bornholm, hvor ledningerne ikke vil gå igennem dansk territorium. 

Nord Stream 2 er den anden gasledning fra Rusland til Tyskland gennem Østersøen. 

Gasledningen skal årligt kunne transportere 55 milliarder kubikmeter naturgas. Gasmængden er nok til at forsyne 26 millioner europæiske hjem.

Ved at trække ansøgningen tilbage afslutter Nord Stream 2 en to år lang procedure.

 

Forebyggelse af yderligere forsinkelser og økonomiske tab

"Vi har set os nødsaget til at tage dette skridt, fordi den tidligere danske regering i de to år, der er gået siden indgivelsen af vores ansøgning, ikke har givet en indikation af, at de er kommet til en afgørelse," siger Matthias Warnig, administrerende direktør for Nord Stream 2, i en pressemeddelelse.

Selskabet vil nu fokusere på de to øvrige ansøgninger, der er under behandling. Det gælder en rute nordvest for Bornholm og en ansøgning fra april 2019, der indeholder to forslag til en rute sydøst for Bornholm.

Nord Stream 2 skriver i sin pressemeddelelse, at selskabet fortsat agter at "samarbejde konstruktivt med de danske myndigheder".

Ifølge Nord Stream 2 er tilbagetrækningen af ansøgningen "nødvendig" for at beskytte aktionærer og investorer "imod risikoen for yderligere forsinkelser og økonomiske tab".