Lundsby Biogas satser på udlandet

Lundsby Biogas satser på udlandet
Arkivfoto
Ny direktør er ansat til at løfte opgaven med at realisere de internationale drømme.
Nyhed
- Redaktion - redaktion@gasenergi.dk - GASenergi

Som et led i en ambitiøs vækststrategi tiltræder Niels Pedersen i august som ny direktør hos virksomheden Lundsby Biogas. Fra direktørposten skal han blandt andet sikre, at den midtjyske biogasudvikler får succes på det internationale marked.

Biogas vinder i stigende grad indpas i Danmark, og det kan mærkes hos Lundsby Biogas, som de seneste år har oplevet en markant vækst. Den positive udvikling hos virksomheden i Løgstrup har blandt andet sat skub i en række store internationiseringsdrømme, og derfor opruster man nu med ny direktør, som skal stå i spidsen for at udbrede de grønne biogasløsninger i udlandet.

Niels Pedersen, som senest kommer fra en stilling som CEO/Partner hos Accurate Products, indtager direktørposten hos Lundsby Biogas, og han ser frem til at løfte opgaven:

"Det er med stor glæde, at jeg nu bliver en del af Lundsby Biogas, der samtidig tager hul på et ambitiøst væksteventyr i udlandet. Jeg overtager sammen med direktørposten en solid virksomhed, som har et stort potentiale til at blive en international succes. Det skyldes i høj grad virksomhedens kompetencer og referencer, men også ejerkredsen og ledelsens ambitiøse opbakning vedrørende internationalisering og vækst," fortæller den nytiltrådte direktør Niels Pedersen.

Direktøren kommer med en baggrund inden for salg og projektering og har desuden stor erfaring med opførelse af procesanlæg over det meste af verden. Niels Pedersen har gennem sin karriere arbejdet med strategi og ledelse i projektorienterede internationale virksomheder som ABB, APV, Anhydro (nu SPX flow) samt Graintec og besidder herudover en række bestyrelsesposter hos blandt andre Daniit og Accurate Products.

Flere hænder skal sikre fortsat vækst

Vækststrategien hos Lundsby Biogas har foruden et internationalt gennembrud fokus på udvidelse af det eksisterende kundesegment samt skalering af virksomhedens såkaldte turnkey-projekter. Den nye direktør ser i den forbindelse udvidelse af medarbejderstaben som en afgørende faktor for at sikre fortsat vækst:

"Selvom virksomheden har oplevet stigende vækst de seneste år, er vi ikke i mål endnu. Vi ser et fortsat stort vækstpotentiale, og det betyder blandt andet, at jeg forventer at opruste med endnu flere medarbejdere både lokalt, landsdækkende og på nye markeder den kommende tid," udtaler Niels Pedersen.

Lundsby Biogas har allerede siden 2019 fordoblet antallet af medarbejdere, og virksomheden beskæftiger i dag mere end 30 ansatte på hovedkontoret i Løgstrup.