Ledende rolle til DK i forberedelserne af stor FN-topmøde om energi

Danmark får ledende rolle i forberedelserne af stor FN-topmøde om energi
Klimamister Dan Jørgensen skal stå i spidsen for den danske indsats.
Nyhed
- Matilde Fenger Flindt - maf@dgc.dk - GASenergi

Danmark får en ledende rolle frem mod et stort FN-topmøde om energi til september. Det oplyser Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet i en pressemeddelelse, ifølge Altinget.dk

Det er første gang i 40 år, at FN har valgt energiområdet som et hovedtema, når stats- og regeringsledere fra hele verden samles til generalforsamlingen i New York. 

Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen  vil stå i spidsen for Danmarks indsats frem mod topmødet. Han fortæller, at Danmark vil arbejde for et "ambitiøst resultat", der kan understøtte COP26, der ligger umiddelbart efter topmødet.

"I vores rolle vil vi særligt have fokus på at inddrage den private sektor og sikre konkrete løsninger på, hvordan lande kan opnå sine målsætninger om at forøge mængden af vedvarende energi i energisystem, øget energieffektivitet og ikke mindst en hurtig udfasning af kul på en bæredygtig måde," udtaler han.

Konkret er det verdensmål 7 om bæredygtig energi til alle, der sættes fokus på ved topmødet. 

"Danmark kan i FN vise vejen og inspirere andre lande til at følge trop, så vi kan hjælpe de svageste befolkninger med at komme på fode igen mere grønt og effektivt," udtaler udviklingsminister og minister for nordisk samarbejde Flemming Møller Mortensen .

Ifølge Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet er Danmark valgt på baggrund af sine høje klimaambitioner og kompetencer inden for udvikling og integration af vindenergi, energieffektivitet og samarbejde med den private sektor.