Årets Gaskonference var en succes

Det overordnede tema for Årets Gaskonference var Gassen i det grønne energisystem
Carsten Jensen fra DGD holder indlæg om interessefællesskabet Grøn Gas Danmark.
Engagerede og vidende indlægsholdere og veloplagte deltagere.
Nyhed
- Matilde Fenger Flindt - maf@dgc.dk - GASenergi

Det overordnede tema for Årets Gaskonference var Gassen i det grønne energisystem. Dagen var inddelt i tre fagblokke: EU og det store billede, DK i dag og DK i 2035+. Der var indlægsholdere fra både ind- og udland.

Den polske ambassadør i Danmark, Henryka Moscicka-Dendys,  talte om den polske gasstrategi og om, at Polen ser mange plusser ved naturgas. Hun gjorde det klart, at der bliver talt meget om frisk luft i den politiske debat i Polen, og man derfor gerne vil af med kul. 

EU-Parlamentsmedlem Morten Helveg slog fast, at den danske gasbranche, ifølge ham, har forudsætningerne for at vise vejen for en fornuftig grøn omstilling.

Torben Brabo fra Energinet talte om, at digitaliseringen er vigtig og spurgte salen, om vi i branchen er åbne nok for over for forandringer.

Sam Abboud fra det Londonbaserede Pioneer Point Partners fortalte om firmaets investering i Nature Energy, og hvorfor de har valgt netop at investere i biogas dér.

Hans Henrik Lindboe fra Ea Energianalyse leverede et omfattende indlæg om hybridvarmepumper og den omfattende betydning de kan komme til at spille i forhold til antallet af gaskunder i fremtiden.

Læs en længere artikel om de mange indlæg i næste nummer af GASenergi, der udkommer den 12. december.

 

Se præsentationer fra indlæg